2015. szeptember 16., szerda

Transport Museum



   Gyerekkori barátomnak az Apja és nővére meglátogatott minket, vagy is inkább csak a barátomat, én csak keményen bepofátlankodtam a buliba, mert a családja engem is jól ismer már vagy 14 éves korom óta. Ha otthon vagyok, azaz eddig csak 2x voltam, de mindig elmentem és megnéztem, hogy rendbe vannak-e a szülők, nem-e kell valamit segíteni. Sose lehet tudni, lehet, le kell vinni a szemetet…

   Nos, megérkeztek és én meg dolgoztam, vagy edzésen voltam, de nem mertünk találkozni, mert az öreg Imrével olyanok vagyunk, hogy ha egy légtérben tartózkodunk, akkor nagy a valószínűsége, hogy megiszunk valamit. Engem pedig nem kell kísértésbe vinni, mert én ott maradok, elkap a gépszíj és már iszok is, no, nem vizet libuskáim…

    Szóval egy szép szombati napra, szigorúan telefonon keresztül le is beszéltük a fiatalabb Imrével, hogy csak össze kell hozni a brigádot és mivel ők járják az országot és mennek új helyekre is, csatlakozzak én a szombati programhoz. Remek, mi a program? Hát ital! Az addig nagyon szuper, de mondjuk, két fröccs között nem nézünk meg valamit? De-de Johnny, mondja Imi és akkor világosított fel, hogy elmegyünk Alfordba a Transport múzeumba. HU-HU!
   Szombat reggel fel is vettek a ház előtt, mondjuk a reggelből már nem sok volt, mert a kocsiba pontosan 11 után szálltam be.
    Marcsi, a nővére üdvözölt, de csak, úgy, hogy – Ba**ki, de megváltoztál! – Neked is, szia, Marcsi…. Az öreg Imre is egyből rákezdett, mert ha már valakit szívatni kell, akkor legyek én, hiszen csak 14 másodperce látnak. Gondolom az elmúlt egy hét alatt Imit szapulni már unalmassá vált, szóval rajtam kell röhögni…

-         Mi ez a náci frizura? – Nem voltál te ilyen régen! – Most ez miért? – és a
többi és a többi…

   Haladunk Alford felé, ami nagyon nincs messze, de Imi valahogy úgy vezetett, hogy eléggé hosszúnak tűnt a maximum 25 perces kocsikázás.
   Beérve a városba táblák jelzik is, hogy merre kell haladni a múzeum felé, szóval így könnyedén megtaláltuk és nem kellet szenvedni, mint amikor Párizsban kerestem a Buckingham palotát…
   Ha-ha, csak viccelek, de azért elgondolkodott a kedves olvasó, hogy ez a gyerek mérnöki diplomával tényleg ilyen hülye? Folytatva tovább a gondolta menetet, miután elolvastátok ezt a mondatot, igazán fenéznétek és merengenétek a távolba, hogy milyen Párizs és milyen a palota. DE, én ezt most leírtam, szóval nem lesz itt semmilyen merengés és haladjunk befelé a múzeumba!

   A múzeum bejáratánál csoportképszerűséget próbálok csinálni, de a Bozóki családot összeterelni olyan nehéz, mint teknősnek nyájat irányítani, valaki mindig kilóg. Mindegy! Bementünk, de még benn sem vagyunk mi már ellőttünk vagy 40 képet és Marcsi kérdezi, hogy nem kellene fizetni? De-de majd fogunk, csak olyan fura, hogy már ingyen fotózol gőzgépeket.

    Imi fizeti a belépőt és tényleg benn vagyunk, huh, nagyon szuper hely, basszus tényleg el kell menni és megnézni, mert nagyon adta. Miért is? Mert sok érdekes kocsit, motort és szuper, fantasztikus dolgokat láttam a múzeumban. Jó lenne irtogatni, de szerintem jobb az, ha a képek beszélnek helyettem, szóval a múzeum belülről:


Transport...  
Wankel motoros motorkerékpár
A lényeg a kipufogó elrendezése
Dakar
 Easy rider
Anna-val

 A múzeumi látogatásunkat, csak úgy tudjuk fokozni, hogy az éhes és megfáradt testünket megtömjük kajával és itallal. A döntés a tengerpart melletti étterembe esett, aminek én már marhára elfelejtettem a nevét, de tudom, hol van és vannak már tapasztalataim vele, szóval csak kérdezzetek.
   Az étterem belülről úgy néz ki, mint az USA éttermek az 50-es években. Rendelem is piát, az öregnek Whisky, nekem sör, lányoknak lónyál.
   Kajának meg sült borda, lasagne és még valamilyen sült birkát is rendeltünk. Jó volt-e? Nos lasagne-t többet ott nem eszek, mert egy sima kis spagetti volt… De a borda amit az öregnek rendeltünk az nagyon ott volt, küzdött is vele és a végére lement vagy 3 whisky is mire megbirkózott vele.
 Mondtam, hogy nem lehet őket lefotózni, valaki sosem figyel oda...

  Száll le az este, szóval a vacsorát is lassan befejeztük és elmentünk Dyce-ba Imiékhez hogy betöltsünk valami finomból, nehogy már csak a gyomor dolgozzon, hisz ott a máj is!
  
-         Elkezdtem visszaolvasgatni a blogot és azt vettem észre, hogy a piálás mindig le van írva, szóval nem vagyok én nagy piás, de néha megiszok 1-2 fröccsöt… whisky-t, bort, sört, rumot, konyakot és néha vodkát is. –

   Imi kifizetett mindent, hát nekem szuper napom van.
Dyce-ban megálltunk egy kis boltnál ahol annyi szesz volt, hogy szerintem a sörfőzde és a lepárló a hátsó kertben volt, mert itt aztán volt anyag. Imi nem akart egyszerű dolgot inni és én is tartoztam neki a belépővel, no meg nem éreztem magam jól az ebéd miatt is, mert nem dumáltuk meg, hogy most mi is van, szóval mondtam, hogy komolyabb whisky-t kellene inni és végül az üzletvezetővel egyeztetve kiválasztottunk egy laza 40 fontos whisky-t és elindultunk haza, hogy megigyuk.

   Huh, emberek, ha ittatok durva whisky-t, azt a betyáros világot, jéggel, szépen óvatosan az este folyamán elszürcsöltük. Odafigyelve, minőségi italt ittunk. Szóval egy üveg A’Bunadh-ot vettünk, laza 59,6% szesz százalékkal és a Batch száma 50 volt, szóval igen csodás anyag. Ha van lehetőségetek próbáljátok ki, iszonyatosan jó íze van, nagyon komoly kis whisky, nálam ott van a toppon. Ajánlom nyugodt szívvel.
Rock and roll


   Pank zene szól és megy le a nap, szóval lassan én is megyek haza, de nem buszozok, aki már olvas az tudja, hogy már Dyce-bol jobb és könnyebb hazamenni vonattal. Este 11-kor jött is egy vonat és azzal szépen hazamentem, Imi, mint régen, nosztalgiaként ki késért és még jót beszélgettünk. Mi az érdekes, hogy lement ennyi whisky 3 ember között és semmi bajunk nem volt. Igaz a mondás, ha nincs pénzed minőségre ne vegyél gagyit, mert megvakulsz!
   Fain nap volt! 
 A nap megy le Dyce-ban
 Az ajtók záródnak... Az utolsó kép!