2015. szeptember 9., szerda

Corsa C



   Telefonon értesített a volt tulaj, vagyis inkább a kereskedő, hogy az autószerelő fel fogja velem venni a kapcsolatot valamelyik nap, addig is kéri a türelmemet és bocsánatot kér a kellemetlenségekért. Semmi gond, miért izguljak, jobb is, hogy most azonnal kijött egy probléma, mint háromnegyed év múlva és akkor kell majd telefonálgatni, hogy szia Niel emlékszel rá? Gond van a kocsival… Jobb ez így, sőt szuper.
   Szóval kaptam egy sms-t és érdeklődnek, hogy hol a kocsi, én hol dolgozok, kulcsot hogyan lehetne megszerezni. Én szépen elmagyaráztam, hogy én Westhill-ben dolgozok és a kocsi meg Dyce-ban van, szóval a kulcs ott lesz velem. Magyarán vagyis angolul is az a lényeg, hogy el kell értem vagy a kulcsért jönni Westhill-be, majd el kell menni Dyce-ba.
 
   Másnap telefonál 5-kor a szerelő, hogy itt van a cég előtt és menjek le, huhuhu, már futok is, eleve vége a napnak, no meg a kocsit is megcsináljuk.
   Bemutatkozok, üdvözöljük egymást és kérdezi a szerelő, hogy hol a kocsi, mondom az Dyce-ban van, hogy-hogy? Jön a gyors meglepődött válasz, mondom én elmagyaráztam Niel-nek, hogy én itt, de a kocsi ott, kicsit gáz index nélkül közlekedni. Óóó, ez nem jó várj, beszélni kell Niel-lel. Ok. Nos, az lett a vége, hogy aznap nem lesz megcsinálva a kocsi, mert a szerelő nem ér rá és valamit félreértettek, de rendesen, mert azt hitték a kocsi kinn van velem Westhillben.
   Az lett a vége, hogy Niel másnap kijön értem Westhill-be és együtt elmegyünk a kocsiért, én egyből mondtam neki, hogy jöjjön 12-re mert én csak fél napot leszek, mert megyek a parkolást intézni a város házára.

   Másnap dél, kicsit csepereg az eső. Niel megérkezett és már ülök is be az anyósülésre és haladunk kifelé Dyce-ba. Megvan a kocsi és már vizsgáljuk is a hibát, de Niel is ugyan azt csinálja mit mi, kezdi hátul majd az oldalsó izzót is kicseréli, végül az elsőt is vizsgálja. 15 per vizsgálat és szenvedés után megállapítottuk, hogy az első lámpába az index kompletten bele van törve. Az indexet könnyedén kellene tudni cserélni, az egész egy kis műanyag foglalatban van benne, amit ha elcsavarunk, akkor az egész kis szerkezetet könnyedén ki kellene húzni. Ez nem megy, gyors telefonálás és mondja, hogy megyünk is egy garázsba ahol feltudják emelni a kocsit és alulról könnyedén hozzálehet férni 1-2 plusz csavarhoz ami, gátolja azt, hogy kiszedjük az egész lámpatestet.

   Dyce egyik MoT centerében vagyunk egy kisebb autószerelő szalonban. Én soron kívül állok be a szerelőcsarnokba és mondják is, hogy menjek a váróba és foglaljak helyet. Újságolvasás, keresztrejtvény és képregény olvasással telik, lassan-de lassan az idő. Niel közben eltűnt, de mondta, hogy semmivel ne foglakozzak, ő kifizet mindent és csak használjam a kocsit és bocsánat a kellemetlenségekért. Semmi probléma.
   Szóval fél óra múlva jött is egy szerelő srác, és kérdezte kié a Corsa, Hu-Hu, itt vagyok! Kész a kocsi, megyek, beülök, de a kulcs sehol. Kérdezem a srácot, hogy hol a kulcs, mire Ő meg mondja, hogy fizetnem kell! Micsoda? Mondom Niel nem fizette ki? Ki az a Niel? Aha, kezdődik… Felhívtam Nielt és mondom neki, hogy van egy kis bibi én már nagyon mennék a városházára, de nem nagyon tudok haladni, mert nem engednek el amig nem fizetünk, mi legyen? Add a recepciós kiscsajt, ok. 2 perc múlva a kislány a kezembe nyomta a kulcsot és mondta, hogy minden rendben. Az eredmény az lett, hogy kaptam egy vadonat új jobb első lámpát, nagyon baba és nagyon polír.
   Repesztek vissza a belvárosba és a városházán már intézem is a körzeti parkolást és kérek űrlapot a ház mögötti privát parkoló használatra is, mert meg kellene szerezni egy kockát a sok közül.
   Végzek a papírokkal, megvan minden a kocsihoz, minden kifizetve, minden dokumentum megvan és most már a parkolási engedély is megvan. Beülök, elfordítom a kulcsot, kirakom az indexet és már megint gyorsan villog… Mi a fa*sz? Kiszállok és nincs index a jobb oldalon, heh, de jó…
   Telefon Niel-nek, szia, megint elszállt az index, pedig a garázsban jó volt minden és még le is ellenőriztük a srácokkal. Jól van, ne izguljak, most már 100%-ig biztos benne, hogy a relével lesz a probléma. A kocsival menjek el Westhill-be, óvatosan és a szerelő jelentkezni fog.
   Este jött az sms-s, hogy a szerelő este 5-kor ott lesz a cég előtt és megcsinálja.

Egy újabb másnap és újra este 5. Szerelő megvan, és már nyitjuk is fel a motorháztetőt. Némi fedlek lecsavarozása és már meg is van a relé. Kicseréltük és azonnal volt index, minden flottul működik, végre.

  Hazamentem és végre letudtam parkolni normálisan a kocsival a ház előtt pontosan a bejárattal szemben. Simán szuper, mert este látom a kocsit, de igaz az is, hogy egy sárga vonalon állok, ami azt jelenti, hogy megállni szabad, de várakozni tilos. Próba szerencse, este nem nagyon vannak már ellenőrök, reggel meg műszak előtt én már úton vagyok a munkába. 
 Pontosan a ház előtt

  Van dolog a kocsin azért, kell egy két dolog, első sorban vennem kell bele egy légfrissítőt, mert az ugye minden kocsiba kell és vennem kell kis szőnyegeket, mert ki lesz taposva a fenébe és akkor Flinstones-ba fogjuk tolni az meg nem vicces. Mi van még? Az biztos, hogy az első szabad hétvégémen viszem kormánymű beállításra, mert kicsit szögben van a kormány, amikor egyenesen megyek, nos zavar.

   Szombat reggel, Torry melletti kis garázs. Leparkolom a „kicsit” és megyek is be a műhelybe, kezdem a dolgokat magyarázni, amikor érzem a szerelő gyerek akcentusán, hogy nem Skót, sőt valamelyik szláv országból jött, végül kiderült, hogy mindenki lengyel, csak a csapatvezető a Skót meg az igazgató. Szuper, nem zavar. Nos, elmagyaráztam, hogy be kellene lőni a kormányt és a kerekeket, mert nem az igazi. Jól van, mondja a kis lengyel gyerek, hogy menjek be a váróba, mert van előttem 2 kocsi amit meg kell csinálni. Ok. Nem telik el 10 perc és jön vissza és kéri a kocsi kulcsot, mert mondja, hogy inkább az enyémet csinálja. Juhééé!
   Szóval a kicsivel fellát és kiemelték és nekiálltak a futómű beállításnak. Az ablakból látom, hogy szegény szenved, és 20 perc múlva szól is, hogy menjek, mert van egy kis gond. Mondom szuper! Kimegyek, bemegyünk a kocsi alá és mondja, hogy várjak egy pillanatot, beindította a motort, majd lejött és megmutatta, hogy egy helyen a kipufogó kapcsolata nem megfelelő és kifúj. Mondja, hogy szétszedi és kikeni egy megfelelő pasztával, de az engedélyemet kéri. Haver, nyugodtan.
 Dolgoznak rajta

   Kb még 15 perc, majd látom, leeresztik a kicsit és kiparkolnak vele. Egy idősebb úr jön be a váróba és kérdezi, hogy van-e 50%-os kuponom, mondom nincs, mert először vagyok itt. Áhh, jól van fiam, figyelj, ma nincs benn a főnök, szóval adok neked egy kupont, kitöltjük és 50% árengedményt kapsz! Megint juhéééé!
   Kitölti a papírt, majd mondja, hogy a futómű beállítás és a kipufogó összesen az 50%-kal 14 fontba fog kerülni. Az igen! Nos, örömmel fizettem ki és távozáskor mondtam, hogy ha gondom lesz legközelebb is ide jövök!

   Kocsiba és kanyarodok is vissza a lakáshoz, gyönyörű szombat van, süt a nap és a kocsi is végre egyenes fut.