2014. augusztus 13., szerda

Jaj de izgulok...

Mit iszol? IRN BRU-t! Fúj, te hülye vagy!? Azt csak a skótok isszák! Nem vagyok hülye, de ha ízlik, akkor miért ne azt igyam. Így legalább ha rám néznek, azt hiszik, ide való vagyok, jó persze azonnal észreveszik az akcentusom miatt, de én legalább igyekszek beolvadni a környezetembe. Nem az marad fenn, aki a legerősebb vagy a legokosabb, az marad fenn, aki a legjobban tud alkalmazkodni a feltételekhez. Persze nem árt azért okos és erősnek is lenni. 

„Az élet nem bocsájtja meg a gyengeséget.”

                                              -A.H.-

Vasárnap van és gyönyörűen süt a nap be is hajítottam az összes inget a mosógépbe és neteztem, továbbá vártam Lindy-t délutánra, hogy jöjjön vasalni és majd menjünk a moziba. A délelőtt, sőt az egész nap nagyon gyorsan elröppent és már jött is Lindy, csak, hogy minden szuper legyen az idő is elromlott és elkezdet szakadni az eső. Nézem az órát és mondogatom magamnak, hogy nem nagyon van már időn vasalni, mert 20:00 van és 20:50-kor meg kezdődik a film. Természetesen nem vasaltunk, nem is hozott vasalót, majd holnap, azaz Hétfőn kivasalunk mindent. Felöltöztem szépen, vagyis csak normálisan, ahogy kell, mert miért ne! Szóval a szakadó esőben nem vittünk esernyőt, se kabátot és mire elfutottunk az autóhoz, ami a bejárattól csak 20 méterre volt, teljesen eláztunk! Csak röhögünk, mennyire ügyesek vagyunk! De semmi nem szegi a jókedvünket. Leérünk a partra, mert abba a moziba megyünk ma és én már futok is befelé, mert nagyon kövér nagy cseppekben esik most az eső. Nem az, hogy 10-15 perc alatt teljesen elázol, most elég lenne 1-2 perc is.

Benn a moziban nincs tömeg, ez remélem állandó lesz, vagy csak azért van, mert a Herkulest már mindenki látta. Nincs kassza, vagyis van, de nem olyan, mint nálunk. Van, 2 gép az egyikre az van ráírva, hogy MOZI MA, a másikra meg az van ráírva, hogy MOZI MÁS DÁRUMRA, vagy valami ilyesmi. Szépen bepötyögöd, hogy mit akarsz nézni, kiválasztod a kezdési időpontot majd megjelennek az szabad ülőhelyek. Ráböksz a szabad ülőhelyre ahol szeretnél ülni és mér fizetsz is bankkártyával. Ennyire egyszerű. A gép alján meg megjelenik a jegy kinyomtatva, szóval szuper jó és szuper gyors. Nekem egy jegy 2D-re, vagyis egy fenőt sima jegy 10 font volt. Lindy-nek van egy mozi kártyája, aminek a fenntartási díja havonta 15 font. De ha a gépnél leolvasod a kártya volna kódját, akkor ingyen nézel mozifilmet és csak a 3D-s filmekért kell összesen 1 fontot fizetned. Szóval, ha havonta megnézel 2 filmet, akkor már jól jöttél ki. Kérdezem, hogy alapvetően, ha nincs kártyád akkor hol tudsz venni jegyet? Ott ahol a kólát és a kukoricát is kell venni. Remek! Vettünk 2 nagy kólát és bementünk a terembe. Összesen, ha 10 voltunk a teremben, szóval oda ülhettünk volna ahova csak akartunk volna, de jó fejek voltunk és végig ültünk a helyünkön. Ami szörnyű volt, hogy időben kezdődött a reklám és hibátlanul 30 percig ment. A kóla fele elfogyott a reklámok alatt. A film nem volt rossz, de azért volt egy-két jelenet ahol csak néztem, mint a hülye gyerek a moziban, mert semmit nem értettem a mondanivalóból. Mindentől eltekintve, vagy mindent figyelembe véve én nagyon jól éreztem magam. Most voltam először külföldön moziban és jó volt. A székek kényelmesek, el lehet férni és tisztaság van.

Hétfőn korán keltem és eljátszottam, hogy elmegyek a munkahelyemre, mert kíváncsi voltam a reggeli forgalomban mennyi idő kijutni a céghez. Esik az eső és akkora szél van, hogy a kis gagyi Tesco-s esernyőm 2 percig bírta ki ebben az időjárásban és feladta és elfáradt, majd kérte, hogy csukjam valahogy össze és tegyem zsebre. Reggel a buszon voltak érdekes emberek, de nem ez volt akkor a lényeg, és végül szummázva másfél óra alatt ajtótól-ajtóig sikerült kijutni és lemérni az időt. Vissza indultam a belvárosba, azaz haza, de közben bementem bevásárolni és vettem egy komolyabb nagy fekete esernyőt is. Hazaérve egy dologgal foglalkoztam csak, a szoftverrel ismerkedtem. Nem akartam úgy menni dolgozni, hogy a programot akkor látom először. Biztos és megfelelő forrásból meg is volt a szoftver és már gyakoroltam is. Napközben pihenőt tartottam egy kis időre, mert jött Lindy és gyönyörűen kivasalta az ingjeimet. Igen sok dolgot sikerült átnézni a programon, szóval biztosnak éreztem magam legalább abban a dologban, hogy nem tök hülyén ülök le a gép elé elsőnek, csak félig hülyén, de majd látjuk, hogy milyen lesz egyáltalán az első nap/hét/hónap. Este tökéletesen összepakoltam mindent, minden dokumentumot és minden fontos papírt elraktam a kis táskámba. Öltözékemet leellenőriztem és a cipőt kipucoltam. Teli reményekkel feküdtem le és kicsit izgulva. De ahhoz képest gyorsan elaludtam! 



HOLNAP MÁR DOLGOZOK!!!!!