2015. március 29., vasárnap

...kutya ugat!



   Másnap reggel a kedves párom a barátnőjével el is ment az adott időpontban megnézni a lakást, de a legnagyobb meglepetésükre nem csak ő voltak abban az időpontban vendégek, hanem egy másik pár is jött megvizsgálni a lakást. A másik pár kevesebb információval rendelkezett, mint én és amint megtudták, hogy utolsó emeletei lakásról van szó azonnal meghátráltak! Yeahh! Egy pont Sajtoséknak, mert engem nem zavar az, hogy a lakás utolsó emeleti, hisz egész házban van összesen 8 lakás A-tól egészen G-ig betűzve, azaz szintenként van 2 lakás, így a H a 3. emeleten van. Nos, aki nem tud felgyalogolni a 3.-ra az BUZAAA! A hölgyeményeket felkészítettem, hogy mit kell megvizsgálni, mit kell megkérdezni és mire kell nagyon odafigyelni, továbbá, ha lehetséges, akkor csináljon plusz fotókat és nagyon jó lenne, egy videó ahol körbejárj a lakást! Én egész nap izgultam, de végülis már elindult a szekér, mert végre van egy lakás, amit megtudtam/tudtak vizsgálni. Délután telefonáltam is a páromnak, hogy mi a helyzet és mondta, hogy neki nagyon tetszik, ha tudom, akkor vegyem ki a lakást. A lakás utolsó szintes, de teljesen korrekt, volt egy kis beázás a hálószobában, de kifogják javítani. Továbbá csak minimálisan van bútorozva, azaz van franciaágy, hűtő, mosógép meg egy két alap bútor. A konyha gyenge, mert csak egy-két kés-villa van, szóval, ha ez a lakás lesz, akkor kel egy kicsit rá költeni. Nah, ez a másik dolog, ami tetszik, meg szeretek is, lehet, hogy így drágább az indulás, mert kell egy rakás dolgot venni, de az a sok rakás dolog az enyém, és nem kell figyelnem, hogy basszuskulcs tök részegen összetörtem a tulaj kristály borospohár készletét. Ilyenkor mindig visszagondolok az államvizsgám utáni bulira. A Miskolci lakásomba meghívtam pár cimborát és G. Dávid okl. gépész és friss kohómérnök ex lakó tásammal (szumma egy hónapig lakott velem 2 év alatt, de jó buli volt, főleg az államvizsgára tanulás), szóval kicsit már kész voltam a sok nedűtől és a nagyszobában a kanapén ülve a lábamat feltettem dohányzó asztalra, majd én úgy gondoltam, hogy a borospoharakat mekkora poén lenne lerugdosni… Senki nem szólt rám, mert az én lakásom volt, az én poharaim voltak és továbbá mérnök lettem! 

 Dávid és Én, csak a pia lényeg...

 Igen Anyu mérnök vagyok és lerúgtam a poharakat!

   Szóval egy szó, mint száz, volt spórolt pénzem, hogy a lakást kivegyem és be is rendezzem, mert az eddigi átjáró szobáért nem kellet nagy összeget fizetni és ahol tudtam spóroltam is az életen, hogy összejöjjön egy ilyen project. Rendben, úgy vagyok vele, ha egy lány azt mondja, hogy a lakás jó és Ő is kivenné, akkor nincs mese a lakást meg kell szerezni! Más dolog lenne, ha egy csöves Pank havert küldtem volna el, hogy nézze meg. Elsősorban a kannás bortól megvakulva fel se tudott volna jutni a harmadikra, és ha véletlenül fenn is van, akkor szerintem neki az is mindegy lett volna, hogy a hálószobában a Niagara vízesés van és nem egy kis beázás, mert úgy is többet alszunk a parkokban a padokon bulik után… Szóval nézessetek lakást, mindig egy kultúrát kislánnyal és ne egy csöves Pankkal! Ez csak jó tanács, mert a végén lehet egy hajléktalan szállót fogunk kivenni, nem kevés pénzért!!!! PUNKS NOT DEAD!
   Kell ez a lakás, visszatelefonáltam az irodába, hogy tetszik, meg frankó és szeretném kivenni, de én csak nyugodjak le, jött a válasz, mert előbb ki kell töltenem egy formanyomtatványt! Ok! Elküldik e-mailben! OK, megjött! Egyszerű kérdések, mikor tudok beköltözni, meddig akarok maradni, foglalkozás, nemzetiség továbbá kellet két referenciát is adnom. Hmmm. Másnap benn a cégnél megkértem Fraser-t, hogy legyen az egyik személy, aki referenciát ad rólam. Szóval aláírta a papirost és kitöltötte az ő adataival továbbá beírtuk, hogy több mint egy éve ismerjük egymást és most kollégák vagyunk. A másik referensem pedig Steven lett, mert ő a Managger-em. Mondta, hogy semmi gond és kitöltötte megfelelően a papirost. Én másoltam és visszaküldtem mindent a céghez és érdeklődtem, hogy most hogyan tovább, majd felvilágosítottak, hogy most a tulaj a papírok alapján kifogja választani a számára a legmegfelelőbb bérlőt. Ejha, hát itt nem gatyáznak! Másnap Fraser és Steven is kapott egy-egy e-mailt, hogy jellemezzenek engem és írjanak egy-két sort rólam. Fraser és Steven is megmutatta, hogy mit írnak vissza, de végülis semmi extra nem volt benne, mérnök lévén precíz és pontos vagyok, Steven még beletette azt is, hogy a katonai mérnökségen dolgozok, szóval nagy felelősség van rajtam és megbízható ember vagyok, értékes személy a csapatban. Jó érzés volt ezt látni, továbbá az is, hogy segítenek megszerezni a lakást! Eltelt 2 nap és felhívtak a közvetítő irodától, hogy megkaptam a lakást a tulaj engem választott. Kérik, hogy az adott számlaszámra utaljam, át az egy havi kauciót továbbá vegyem fel a kapcsolatot a tulajjal, aki ugyan csak az irodában dolgozik és a neve Shane G. Rendben, megtörtént minden majd Shane írt egy levelet, hogy valamelyik nap este tovább benn maradna az irodába, mert tudja, hogy este 5-ig dolgozok, így megvár. De jó fej!

   Az időpont adott és így az egyik nap nagy tempóval rohantam is a belvárosba egy régi, szép díszes épülethez. Minden zárva volt, de csöngettem és Shane nyitotta is az ajtót, egy kicsit kopaszodó, pocakos, jó megjelenésű ötvenes éveiben járó személy. Kedvesen beinvitált, majd egy tárgyalóba mentünk ahol hellyel kínált és elkezdtünk beszélgetni. Kérdezte, ki vagyok, mi vagyok, honnan és merre. Végül hasonlóan a Svájci bankszokásokhoz a 10 perces normál beszélgetés után rátértünk az üzletre és láthattam a szerződést és minden egyéb más fontos dokumentumot. Izgultam? Persze, hogy izgultam, hiszen láthatatlanban kifizettem már így is 600 fontot és most írok alá egy papírt, ami arra kötelez, hogy további 12 hónapon keresztül fizessem ezt az összeget ennek a személynek. Nem írtam alá semmit, amíg nem olvastam át az egészet, nem bízok semmit a véletlenre, de rá kellet jönnöm, hogy mivel nem magán személytől veszem ki a lakást, hanem egy közvetítő irodától, így én nagyon sok mindenben védve vagyok és jogilag nagyon jól le vagyok védve. Szóval minden átolvas és végül mindnet aláírtam, megegyeztünk, hogy Január 4.-én lesz a kulcsátadás és a mérőórák leolvasása, hiszen január 3.-án térek vissza a hazalátogatásomból. A januári bérleti díjat meg december végén elég átutalnom. Rendben, otthonról a neten keresztül ez nem lesz probléma. Kézfogás, boldog karácsony és újév és már mentem is nagy boldogan haza. VAN LAKÁSOM!
   Hétvége, akkor buli, meg még egy kis szülinapozás is belefér. Szombat révén csinálni kell, ha csinálni kell, szóval felhívtam a legjobb pizza készítő kislányt, hogy tudna-e nekem egy nagy csípős, szalámis pizzát csinálni? Igen, jött a válasz. Szóval legyalogoltam a Lang Stracht-ra és percek múlva meg is kaptam a nagy pizzámat. Közben a kedves Zs. és T.-vel beszéltem telefonon, hogy akkor ma megnyomjuk a bulit, és hogy a tempón egy kicsit nyomjunk, mi lenne, ha értem jönnének kocsival. Jó ötlet volt, de így is fél órát vártam rájuk a hidegben a pizza meg hűlt kifelé. Nem baj! Végül megérkeztek értem, be a kocsiba és gyorsan fel hozzám. Be is vertem egy kis Morgen kapitányt, hogy a hidegvízben a tusolás jobban menjen és szinte már készen is voltam. Elmentünk T.-hoz és a legnagyobb meglepetésemre egy kis ajándékkal készültek nekem. Iszonyatosan meghatódtam, mert nem készültem rá, nagyon jól esett ez tőlük, látszik, hogy ebben a szar, mocskos világban vannak még rendes igazán jószívű emberek.


26 és teljesen idióta...
   A muffinok és az ajándék valami hatalmas volt. Mit kaptam ajándékba? Hajvasalót, mert mindig szegény Zs. hajvasalóját kéretem kölcsön hétévente, hogy a tarajomat belőjem. Lehet megunta, de attól függetlenül egy hasznos ajándék nekem, mert a tarajhoz kell a hajvasaló és hajópadló lakk!
   Még egyszer köszönöm nektek nagyon szuperek vagytok!