2014. július 30., szerda

Dolgozz!



Ahoy!

Itt a hétvége, annyi dolgom van, annyi mindnet kellene csinálni, hogy végül egyszerűen csak döglöttem.
Szóval terveztem, hogy rendesen, de komolyan rendesen felkészülök az állásinterjúra. Kreálok előre megfelelő mondatokat, tipikus kérdésekre. De nem annyi a dolgom volt, hogy inkább filmeztem, olvasgattam, írtam a blogot és Skype-oltam. Este 11 kor meg azt vettem észre, hogy elment az egész nap. Nah majd másnap vasárnap megváltjuk a világot! Így is tettünk! Vasárnap sikerült nehezen fél 10 kor kinyitni a szemem arra, hogy István mosolyog az ágyam mellet és kérdezi, hogy nincs-e kedvem lemenni vele a boltba, mert venni kellene egy kis husit és grillezni kellene, mert szuper idő van. István, 2 percet kérek, és lenn vagyok a ház előtt. Gyors mosdás, és már rajtam a cipő és már taposom is flasztert. Irány az öreg Sainsburry’s és nagy mennyiségben vásároltunk húsokat, oldalasokat, csirkemellet, bordát és a biztonság kedvéért vettünk 20 virslit is. Csak mivel nagyon jó idő van, és nehogy kiszáradjunk vettünk sört is, én szigorúan csak egy üveget vettem, mert tudtam nekem még készülnöm kell a holnapi napra! Hazaérve, gyorsan felhajítottuk a szenet és begyújtottunk. 30 perc múlva hibátlan parázs kaptunk és már tettük is fel a húsokat. Nagyjából egy óra alatt meg is grilleztünk vagy 2 kg húst, 20 virslit, egy padlizsánt és 4 burger húspogácsát. Elkészülve felmentünk a konyhába és egy komoly lakomát csaptunk. Szerintem, ami a legszuperebben sikerült az a hamburger hús volt, vettünk kis szezámmagos zsemléket meg zöldségeket és összeraktuk a burgert, sörrel iszonyatosan finom volt. Egy csipetnyi Texas…

 A burgerral nagyon finom volt ez a sörike

Sikerült annyira betáplálkozni, hogy én komolyan megborultam és éreztem le kell heverednem és megfáradt testemet meg kell pihentetni. De inkább feltöltöttem szervezetemet koffeinnel és leültem a blogot írni, mert még mindig a nem értem magam utol. Sikerült annyit írni, hogy este 6 óra lett. Na, jól van gyerekek, most már komolyan itt az idő, hogy foglakozzak a másnapi állásinterjúval. A neten szétnéztem, hogy kinn az UK-ban, milyen tipikus kérdéseket tesznek fel egy interjún. Találtam egy angol szuper oldalt, ahol nem csak a kérdéseket tették fel, hanem megmagyarázták, hogy milyen lenne a legszuperebb válasz. Szépen lassan készültem fel és elpróbáltam minden kérdést, persze találkoztam olyan szavakkal, amiket nem ismertem, ez főleg a szakmai szavak voltak, de egy gyors szótárazással ezt már orvosoltuk is. Átnéztem a céget, megnéztem mindent a honlapján. Szóval pontosan tudom, hogy mi a fő feladata, mivel foglalkozik. Haladva a kérdések között a vége felé rátaláltam egy olyan csokorra, hogy a nem szokványos kérdések, de azért már előfordultak! Szóval a kérdés a következő: Ha lehetnél egy sütemény milyen fajta sütemény lennél? Vagy, ha egy állat lehetnél, akkor milyen állat lennél? Azonnal átfutott az agyamon, hogy az oroszlánon lévő pióca nem lesz a jó megoldás és sütire sem lesz megfelelő a füves süti. Ez valami huncutságot tartalmaz, ez szerintem pszichológiai kérdés, és ügyesen kell rá válaszolni. Természetesen az volt. Alapvetően nehéz rá válaszolni, de az egyik megfelelő válasz az, hogy a Főnökön múlik! Én alapvetően arra gondolok, ha engem bedobnak egy farkas falka közepére, akkor én hetek múlva visszatérek a falka élén! Muszáj az életet így felfogni, haladni kell előre! Átnéztem minden szabályt az öltözködésre és a viselkedésre is. Igyekszem mindnet megjegyezni és a maximumot hozni majd magamból. Felhívom még Imi-t hogy kérlek másnap reggel legyél pontos, mert én bizony nem akarok késni. Szóval reggel 09:15-kor, ha lehetséges legyél a ház előtt! Érzem magamon, hogy fáradt, vagyok, és lassan menni kellene. Másnap frissnek kell lennem és időben kell kelnem, Jó Szerencsét kívántam magamnak és eltettem magam az alvás pozíciójába.

Érdekesség:

Nagyon gyorsan lehet tetováló szalont találni, mert majdnem minden sarkon van, egy ahol hirdetik, hogy professzionális piercing beültetés van és tetoválás is. Ugyan csak az embereken is lehet látni ezeket a jeleket, az öregebb korosztálynál, inkább az egyszerű régies típusú tetoválásokat lehet felfedezni, de a fiataloknál, meg mondjuk a technika fejlődősével is, azt kell, hogy mondjam inkább a színesebb és a jobban kidolgozottabb tetoválásokat lehet látni. Nem tudom, hogy nemzeti dolog vagy nem, de itt nem válogatja ez a dolog magát, a rendőrön és a bankáron ugyan úgy lehet látni tetoválást. A látvány egy kicsit érdekes, amikor egy kivarrt rendőr látsz, de lassan mindenhez hozzászokik a szemem. A piercingek inkább a tizenévesek körében divat, de azt sem lehet sokat látni. Ami tényleg rengeteg az a tetovált ember, már fiatalokon is lehet látni pl. a 15-16 éveseken is.