2015. április 25., szombat

Beköltöztem



   Visszatértem… Mondtam, hogy visszajövök, hiányzott-e? Igen! Komolyan kell, hogy mondjam nagyon is hiányzott a Skót lét és a lé! Komolyra fordítva a szót hiányzott a barátnőm, hiányzott egy-két dolog, nem lehet megmondani mi, de az otthon meleg egy ideig nagyon szuper, de egy rövid idő múlva jönnek a gondok. Mi a szuper? Kinyitod a hűtőt és azt látod, hogy nem egy döglött egér van benne, aki inkább felakasztotta magát, mert nincs benne kaja. Otthon kinyitod a hűtőt és van benne kaja, sőt nem is kevés, és még válogatni is tudsz. Szóval jó, nem különb, hogy a szekrényedben vasalt ruhák vannak és minden tiszta. Mi az ami kicsit fura? Otthon vagyok és drága egyetlen Édesanyám az én mamácskám újra aggódó szülővé vált, nem lehetek rá mérges, hiszen 18 éves korom óta nem nagyon lát, csak rövid időkre, most meg már egy idegen országból térek haza a meleg ölelésébe. Tehát! Az első atom nagy berúgásoknál nem is szólt, de amikor már zsinórban kész volt több napon keresztül akkor már szóvá tette, hogy drága fiam már megint részeg vagy? Ühüm… Majd, Hova mész? Mit csinálsz? Büdös vagy, fürödj le! Tehát egy idő után már kezd kissé nehézkessé válni a meleg családi fészekben a lét. De persze, ezek teljesen normális dolgok, csak én vagyok olyan ember, aki nem veti meg a bulit meg a piát és Anyu az Anyu és neki mindig igaza van tehát, igen Anyu!

   Siettem azért vissza, mert végre beköltözhettem az új lakásomba mibe azért költöttem már láthatatlanul is pénzt, szóval jó volna végre látni, hogy az elkövetkező minimum egy évben hol is fogok lakni. Itt vagyok! De nem mentem haza, mentem a barátnőmhöz és haza csak másnap este mentem, hogy összepakoljak és elköltözzek. Szóval, végre találkoztam újra a tulajjal és megtörtént a kulcsátadás. A lakás a legfelső szinten van egy 3 emeletes házban, felettem már csak a padlás van, ami az enyém, de jó. Tehát végre belépek és megnézhetem magamnak, amit előre is látok azaz, hogy nagyon gyengén bútorozott, de ami kell, és ami nagyon alap az van benne. Van hol aludni, van hová tenni hűteni a vodkát, kitudom mosni a gyomorsavval telített pólómat… Kulcs megvan, net nincs, a lakás az enyém és nagynak tűnik, mert alig van benne valami. A munka és az edzés mellet az első napirendi pontok között volt, hogy a lakást egy kicsit élhetőbbé kell tennem. Fizetési rendszerem és a rezsim egyszerű. A lakás fixen 600 font mellé egy év alatt plusz 1000 fontot ki kell fizetnem a városháza felé, ami a lakás adója. Ez tartalmazza a szemétszállítást, a vízszolgáltatást és egyéb más dolgokat. Minden elektromos, elektromos a fűtés és a főzési lehetőség is, erre majd jön számla, szóval nem kell vele foglalkoznom, de az adót az nekem kell havonta fizetni és pontosan, némi kis késésért azonnal jön a felszólítás, szóval oda kell figyelni. A lakás egyszerű, itt lakom látod ez az a ház, nincs luxus kevés a kényelem…. Ohhh, Lukácsék és a csapda! Tehát van egy nagyszobám és van egy hálóm, egy pici kis konyhám meg a fürdőm. Kell több? Nem! Egyedül vagyok? Igen és végre lehet kábelt fektetni nyitott ajtó mellet, hogy tudjam hallgatni a tankcsapdát. Ami még nagyon szuper, hogy a szomszédok mindig jó zenét hallgatnak, heh, ha akarják, ha nem. Szigorúan, viselkedek, de a hétvége az néha vicces.

Ide lőjetek!   
  Január lévén és azért egy kicsit hideg is van, vagyis most már csak volt, gyorsan kiderült egy negatív dolog a lakásról és az a fűtés és a szigetelése. Nos, szigetelés az nulla, de ez a szám nem megfelelő rá, szóval annyira negatív, hogy a bányászbékát pozitiv numerikus számként lehetne jellemezi. Ha állandóan megy a fűtés, akkor meleg van, de olyan villanyszámlát csinálok magamnak, hogy se kocsi se motor, de még busz jegyre sem lesz pénz. Szóval vodka és pulóver, ezzel a két dologgal eléggé melegen lehet tartani az ember szervezetét és a lelkivilágát, jah és közben boldog vagy. Olyan, mint a koko, néha feldob, néha nem… Jaj, Jézus dicsőségen és az ő csapatában én is fekve nyomok… Nah erről beszéltem, hülye vagy, de legalább boldog! tehát, megy a fűtés, és ha kikapcsolom 10 perc múlva megint hideg van, hihetetlen a lakás és a ház szigetelése. Nah, ez csak a kezdet, mert fűtő test csak a nagyszobában és a hálóban van, a fürdőszobában, konyhában és a folyosón nincs. Jaj, reggel kikelni a meleg ágyból és megmosakodni, a hiper-szuper angolszász csappal maga a mennyország. Komolyan mondom azt az idiótát aki ezt kitalálta el kellene ítélni az emberiség ellen elkövetet legnagyobb bűntett vádjával, miért is? Mert a bal csap a meleg, ami annyira forró, hogy lejön a hús és a bőr a kezedről, a jobb a hideg, ami annyira hideg, hogy nem tudsz benne kezet mosni, mert a hipotermia szinte azonnal beáll, nem is beszélek a hideg sokkról. Szuper, miért nincs keverőcsap??? ÁÁÁ! Anarchia és káosz!
   A lakás nem rossz, de ez nagy gond és hiba. Tanultunk valamit, a következő lakás gázos lesz és minden helyiségbe kell fűtőtest, mert így azért nem kellemes, nincs megfelelő komfort érzés, de térjünk vissza a tankcsapda számhoz, ez az a ház… Kevés a luxus, szolid a kényelem! 

A nagyszoba

  Konyha, háló

   Visszatérve a hétvégi dolgokra, tehát munka és edzés mellet igyekszem szépen berendezni a lakást. Kezdtem azzal, hogy felmentem a padlásra és minden olyan dolgot felpakoltam, ami nekem nem kellet továbbá a bőröndjeimet és minden holmimat, amit nem használok feltettem, így a kis lakásban jobban el lehet férni. Ami nagyon szuper, azaz az, hogy a padlás tele van bútorral. Kérdeztem a tulajt és azt monda, hogy bármit mozdíthatok. Ok, Igen gyorsan be lett rendezve a lakás, de azért még híja volt egy két dolog például a szőnyegek. Keresés, kutatás, net és egyéb más boltok és hetek múlva sikerült is beszerezni 3 szőnyeget a hálóba kettőt és egy nagyot a nagyszobába. Sokkal melegebb a lábnak és van mit leönteni most már borral. 

   Nagyon ott vagyunk, hogy itt az ideje egy lakásavatónak. Összehoztuk, miért ne? Fraser barátommal a mostani állandó hétvégi italok megcsappantak, mert én állandóan a bútorokat lestem a boltokban és fejlesztettem a lakást, tehát, most, hogy kész van és van, mit leépíteni kell egy buli. Start. Ne rohanjunk annyira! Anyu kulcs nekem csomagot. karácsonyi otthonlétem alatt összepakoltam könyveket, pár ruhát és némi italt no meg a kerékpáromat, ezek alap dolgok, de repülővel nagyon nehéz kihozni, de én találtam egy úriembert aki nem is rossz árért egy kis busszal Szegedről Aberdeenbe szállít mindenemet. Szuper. Hetek múlva meg is jött a bringa és a dobozok. Benne minden, ami kell és a nagy gonddal becsomagolt különleges magyar borok és tömények. Köszi Anyu, mamácska tudja mi kell a gyereknek.


   Nah, most van minden meg a jó kis bulihoz, mivel a trógerkedés a szesz terén be van fejezve. Tudjátok nekem „folyékonyabb székletem” csak a medvétől és a kannás bortól van. Imit tanítgatom a borok kóstolásának apróbb mozdulataira, amit én is csak amatőr szinten tudok, de sokat gyakorlom, mert a gyakorlat teszi a mestert. Faresernek nagyon be akarok mutatni egy barique Cabaernet Savignont az Egri borháztól. Tényleg megvan minden. Jöttek ittunk, kulturáltan, majd állat módján… Elvileg többen voltak teljesen romon, én, mint házigazda sikerült csak utolsónak meghalnom, de igen kemény buli volt. Összetört pár borospohár, kiömlött némi ital, pofára esett egy-két pizza, de az élet kemény, én meg imádom a barátaimat vendégül látni, mert szeretem azt, ha jót isznak, esznek és mulatnak velem. Fraser megkóstolta a magyar pálinkát, Unikumot és a jó borokat, vegyes az eredmény. Az Unikumot inkább kenjem a bakancsomra, a pálinka nagyon erős, a bor iszonyat jó… Hmmm, haver te nem is tudod milyen szuper dolog a térdig érő hóban térdelni és az unikumot öklendezni fel fiatalon… Heh fiatalság bolondság!