2015. május 19., kedd

A nemzetközi helyzet fokozódik



   Fraserrel kitaláltuk, hogy különféle gasztronómiai esteket fogunk tartani önmagunk más szórakoztatása végett. A program nagyon egyszerű én Magyar és Ukrán ételekkel és italokkal vendégelem meg a Skót barátaimat, még ők vagy Ő Skót nemzeti ételkülönlegességekkel fognak nekem kedveskedni. Csak, hogy ne is borzoljuk egymás idegeit Fraserral gyorsan ki is néztünk egy időpontot, ami egy tökéletes szombat volt és megbeszéltük, hogy Ő fog nekem készíteni egy Skót nemzeti ételt a Haggies-t.

  A nap szombat, de hogy egy kicsit turbózzuk, menjünk el egy különleges konditerembe majd csak utána menjünk vacsorázni. Nekem, mint élsportolónak nagyon is tetszett az ötlet, szóval támogattam is. Honnan jött az ötlet a konditeremhez? Fraser csatlakozott egy igen elit és drága komplexumhoz, ami a cégünkhöz nagyon közel van, de igen borsos az ára. Mikor regisztrált kapott egy pár kupont, hogy vendégként meghívhat 3 napra egy pár személyt, olyan kedves volt, hogy rám gondolt.
   A találka délután háromkor volt a belvárosban a kis Saxo-val jött értem, majd miután bepasszíroztuk magunkat célba vettük Kingswells-t. Alapvetően egy hatalmas szállodához mentünk, ami nem gyengén volt szerelve, amit csillagok számából is levettem, ami igen emelte a hangulatot az az volt, hogy mi egy kis szakadt Citroen Saxo-val beálltunk két Maserati közé. ÁÁÁ alig buzis, kiszállok és amerre csak látok, luxusautókat láttam majd Fraser is mondta, hogy gyorsan venni kéne valami komolyabb gépet, mert nem nagyon mer már itt parkolni.

HA-HA!

Mondom Farsernak, hogy: Figyi csak! Én világ életemben szakadt, csóró helyeken edzettem és nekem még egy normális nadrágom sincsen, nem hogy normális cipőm.
Ne izguljak jött a válasz, az a lényeg, hogy mennyit nyomsz fekve… Jah ok, akkor nincs baj!

Belépve a helyre, tényleg éreztem a gazdagságot, de nem éreztem magam feszélyezve, hisz szeretem az ilyen környezetet, szeretek gazdag, sikeres emberek között lenni. Az ember mindig tanul valami újat a bizniszről, és ha nem is üzletről van szó a nők és a drog állandó téma a luxuscikkek mellet. Szeretem ezt a világot. A recepciónál egy mágnese karszalagot kaptam és felvették az adataimat, hogy még 3 napig bármikor visszajöhessek és élvezhessem ezt a csodát, majd kaptam egy törülközőt és mentünk is befelé a szálloda belseje felé. Haladva előre, nem a kellemetlen izzadság szag csapot meg a VAS szaga mellet, hanem kellemes, finom aromaterápiás illatok vettek körbe minket. Az öltöző csodálatos volt, nem akartam elhinni, hogy egy konditerembe megyünk, inkább éreztem magam úgy, hogy majd étterembe kell ennem, csak közben súlyzózok. Felöltöztem és Fraser tényleg látta, hogy egy szakadt tornacipő, egy anno ’79-ben festékkel leborított rövidnadrág és egy ócska ezer éves kinyúlt pólóban feszítettem és haladtam előre. Kit érdekel? A JESUS TEAM-ben én is benne vagyok és én abban a csapatban nyomok fekve… Szóval felmentünk az emeletre és beléptünk a terembe, nos persze dagadt ember sehol, csak jól öltözött és kerek seggű fiatal csajok voltak meg ÉN. Bemelegítettem, majd elkezdünk edzeni, vér komolyan nem vettem csak úgy lötyögtünk, de fain volt. Maximum, ha voltunk 10-en. Tetszett a hely, messze ellátni a távolba és tényleg jó seggű csajok voltak mindenütt. Befejezve az egészet én úgy határoztam még megyek szaunázni és úszom is egyet. Bazi jó volt, komolyan ajánlom mindenkinek azt a helyet, persze kicsit bele kell nyúlni a zsebbe, mert havi szinten ezért a mulatságért elkérnek 80 fontot, sok? ÁÁÁ megéri, most? Majd később, de csatlakozni fogok. Letusoltam és nagyon szépe zuhanykabinok voltak, előre kikészített tusfürdő és nem a gagyi féle. Komolyan élveztem. Farser nem jött szaunázni és úszni, ő gyorsan lezuhanyozott és kimet az étterembe és a kávézóba. Kifelé menet látom, iszik egy teát és megint van nála vagy 3 kupon, kérdem mi történt. Mondta, hogy belépett az egyik zuhanykabinba és az nem működött, átment egy másikba, de kifelé menet szólt a recepción azok meg nem győztek bocsánatot kérni és a hatalmas rossz és csúnya dolog miatt. Csak, hogy minden rendben legyen kapott ajándék kuponokat. Majdnem leesett az állam, az én konditermemben ha szolok a recepciósnak, aki dagadt és bagózik, hogy bocsi, de valaki lehányta a guggoló állványt akkor még nekem áll feljebb, hogy én mit képzelek magamról, hogy megzavarom a dohányzását… LUXUS

   Hazaérve Farser lakására, vagyis házában, amin egy Indiai gyerekkel osztozik, gyorsan elkezdtünk vedelni és befejezni a Skót nemzeti ételt a Haggies-t. Én nem tébláboltam inkább a rumot öntöttem magamba és élveztem a nagyon finom illatokat. Nézem a receptet és azt kell, hogy mondjam kedves olvasó közönségem a Haggies, nem egy egyszerű étel, kinézetre olyan mint a hurka tölteléke, de amint később kiderült ez az étel íz orgiát tud okozni a szádban. Csodálatos egy étel, de sajnos a jó Haggies, majdnem elveszi az egész napodat, szóval én majd mindig mással csináltatom. Több válfaja van, mert van olyan is akad ahol csak simán ezt a darált húst megcsinálják, de van olyan is ahol a birka gyomrába töltik bele és úgy tálalják. Mind Farser magyarázta birka bendőt nem kell megenni. Nekem sima birka gyomor menteset csinált és mellé egy nagyon különleges iszonyat áron lévő Whisky-vel kínált. A Whisky különlegesség az volt, hogy olyan hordóba érlelődőt, amiben előzőleg bor volt. Mondanom sem kell, hogy a Whisky csodálatos volt. Az étel meg nagyon csodálatos, elmondhatatlanul jó volt, ezt ki kell próbálni mindenkinek. Csodálatra méltó fűszerek harmonizálnak a hússal és valami kis pikáns dolog is van benne, de csak nézel nagyokat, hogy még reszelt narancshéj is van benne.
   Iszonyat jó este volt, jó kaja, jó pia. Alig tudtam hazamenni. Legközelebb én főzök!

 Készül a vacsora
 Haggies
 A whisky
 Fraser
 Az íze csodálatos