2014. július 21., hétfő

A legöregebb híd a UK-ban



Jó Szerencsét!

Lassan eljön az az időszak, amikor a kinti életnek a napjai nem állnak semmi másból, minthogy reggel kelek és a munkákkal foglalkozom, majd délután, ha van erő és annyira nem döglött az idő, akkor járom a várost. Alapvetően ez a szombati nap is erről szólt, hogy kipécézek valamilyen helyet a városban és megpróbálok oda eljutni. Így esett a választás egy híd meglátogatására, ami elvileg az egész UK-ben is az egyik legrégebbi híd. Az idő nem a legszuperebb, de hosszúgatya, surranó és kapucnis pulcsiban folytatjuk a bejárást. A térkép szerint egy nagyobb parkon kell átmennem, a park meg is volt, de annyira eltévedtem benne, hogy minimum 1 órán át bolyongtam benne mire valamilyen utcához értem, ahol sikerült megbizonyosodnom, hogy teljesen rossz helyen vagyok. Sétáló emberekhez fordultam segítségül, hogy pontosan merre is kellene menni, mire igen nehezen, de sikerült is megtalálnom a megfelelő kijáratot. 





Csak, hogy minden szuper legyen az eső is elkezdett szépen lassan esni, ez nem is lenne annyira vészes, de a hőmérséklet is elkezdett csökkeni és a szél is felerősödött. Iszonyatos nehézségek árán, azaz csak időben volt rengeteg mire megtaláltam a hidat. Hát a pofám leszakadt, semmi jelzés vagy valami, vagy akármi, vagy esetleg egy tábla? Csináltam 1-2 képet, hogy ezt az ezer éves hidat is meghódítottam és már nyomultam is haza. 



Éreztem, hogy hideg van, pedig rajtam egy pulcsi és hosszú gatyában nyomom, velem szemben pedig kis szoknyás vörös hajú skót lányok igyekeznek a maguk útján, aki bírja az bírja. Én megálltam és még a sálamat is a nyakam köré tekertem, mert éreztem a hideg szelet. Nagyon nincs kedvem betegnek lenni, mert én ritkán vagyok beteg, de ha igen, akkor hetekig. Lassan haza, sok volt aznapra, iszonyatosan lemerített az a séta! ALVÁS

A skót időjárás


AWE!

Ma sajnos nem süt a nap, pontos dátum 2014.07.04.

Aznap egy kicsit rosszabb idő volt, de ez természetesen nem zavart, nálam az öreg surranó és menni kell, fel kell fedezni a várost. István felé már tettem fel olyan kérdést, hogy tud-e valamilyen jó konditermet a Pure Gym-en kívül, ő ajánlotta a DW Gym-et. A terem lenn van a part mellett, gyalog nem kevés, de csak elmegyek, megnézem. Szóval a napi program megvan.
Kávé kilőve, munka keresés, körülbelül 10-15 állásra biztos jelentkeztem, és reménykedve boldogan várom majd a válaszokat. Nagyon sok időt elvesz a munkakeresés, ahol nem maga a pozíció megtalálása az időigényes, hanem maga a jelentkezés, azaz a rengeteg kérdésre válaszolni. Körülbelül napi szintem max 10 állásra tudok jelentkezni, amihez ilyen netes dolgokat is ki kell tölteni a cég honlapján.
István-ék és Imi-ék is elmentek dolgozni, én meg szépen lassan befejeztem a munka keresést. Kinézve az ablakon, láttam, hogy igazi szép skót idő van. Ami azt jelenti, hogy szépen egyenesen esik az eső és nem szög alatt… Felvettem a surranót, térképet a kezembe vettem az Ipod a fülbe és már megyünk is felkeresni a DW termet és a partot. Az esős időben igen szürke lesz az egész város, eleve az ég is szürke meg ugye az épületek is, szóval a látvány érdekes. Egy buszmegállóban találtam pár csigát, noh de ami jó, hogy nem ám olyanok, mint az Original magyar Éti csiga, ezek mások, ezek skótok, de aranyosak…



Pár pub-ot megismerve megtaláltam a termet, de péntek lévén már a zárórához közeledtek, így nem is nagyon törtem magam, hogy bejussak és még 10 percig szenvedjek benn. Utamat a part felé céloztam meg. Most a part teljesen más volt, nem volt senki csak én, így legalább nyugodtan tudtam fotózni és a parton is szét tudtam nézni, mit hord ki a tenger. Az idő szeles, de nem vészes, kicsit szitál az eső, de nem nagyon zavar, mert megtanultam túrák alatt és az erdőben is, hogy nincs rossz idő, csak rossz felszerelés. A homokos parton sétálva a távolban a halászhajók fényét lehet látni, továbbá a remek idő miatt azért egy-két dögöt is lehet találni. Az emberek nagyon nem szeretik a sirályokat, mert iszonyatosan szemtelenek és akár a kezedből kiszedik a kaját, vagy rászállak az autódra és a tetejére ürítenek, nem különb, ha a kuka tetejét nem zárod le, tuti, hogy 10 perc múlva már egy csapat madár szedi szét, és hordja el az utcán motyót. A parton csináltam pár fotót és szépen lassan egy kerülő úton hazamentem, hogy minél több utcát ismerjek meg és lássam a várost.




                                         AWE