2015. június 28., vasárnap

2 óra Magyarországon



   Február elején kaptam egy nagyon fontos levelet, egy nagyon fontos pártól Budapestről. Tudtam, hogy lassan eljön ez az idő, mert amikor átvettem a diplomámat, elmentem felkeresni Sziky barátomat Budapesten és ha jól emlékszem akkor a vörös kakas sörözőben mondta el nekem, hogy megkérte Judit kezét. 

   Itt a február és megkaptam a meghívót, nincs mese meg kell venni a repülőjegyet és el kell menni rendesen berúgni ezen a szuper magyar esküvőn. Válasz vissza, persze csak e-mailben, hogy igen megyek és számíthatnak rám.

 Meghívó

   Május elején repülők is vissza magyar földre. Jól időzítek mindent, az esküvő május 9-én volt, találkozni kell egy-két haverral és persze a volt orvosaimat is meg kell látogatnom. A KLM-el repültem, persze semmi gond nem is volt, minden rendben ment. Reggel felkeltem, bepakoltam a maradék dolgokat és Imi már a ház előtt várt, mentünk is a reptérre Dyce-ba. Nem vettem direkt jegyet a csomagomnak, mert van egy KLM-es törzsutas kártyám, tudomásom szerint, így nekem ingyen szállítják a csomagokat. Honnan tudom? Amikor Pesten fel akartam adni a csomagjaimat anno mikor kiköltöztem, mondták, hogyha regisztrálok az törzsutas programba, akkor nekem mindig ingyen, bérmentve szállítják. Imi mondta, hogy erre kíváncsi lesz, és már hallja, ahogyan kérdezem, hogy „How mutch will be?”. Pakolom fel a csomagom és grammra pontosan annyi volt amennyi a megengedett, televolt pakolva rákkal, kagylóval, polippal és rengeteg lazaccal. Miért? Könnyű a válasz: KRIM UKRAJANÁÉ!
   A vége az lett, hogy az ár felét kell csak a kártyával kifizetni, ez is jó, vagyis több mint a semmi! Ittunk egy kávé és már a bort kértem a fedélzeten a kis stewardess hölgytől. Néha azt hiszik, amatőr vagyok, mindig kérdezik, hogy esetleg kérek-e teát vagy kávét, nekem meg az a válaszom, hogy vörösbort kérek szépen! Nagy mosoly és már iszom is a bort a felhők felet. Amsterdam, becsekkolok, Budapest!
   Kinyik az ajtó és a magyar időjárás szó szerint lapáttal vág mellbe. Gyerekek ilyen hőséget! Uram Isten, nem fogom kibírni, nem is volt könnyű. Leszállok, bla-bla, kinn vagyok fő csarnokban és a tömegben integetek, és csak mondogatom, hogy „NO PHOTO!”. Kitt látnak szemeim, drága Lacikát akivel évek óta nem tárgyaltam, de most újra felvettük a kapcsolatot és elkezdtünk építgetni egy közös program sorozatot a jövőre tekintve. Régóta ismerem, a drága Lacikát még anno gyermekkoromban az Ukrán lágerekben ismertem meg. Ezeknek a táboroknak ez volt ez egyik nagy előnye, hogy iszonyatosan komoly barátságok köttetek akkor ott az enyhe alkohol és nagy Ukrán bulik közepette. Semmit nem változott, de mondjuk mostanában sokat láttam Skype-on, de akkor is azt mondom, hogy nem változott semmit és még mindig az mosolygós srác. Nagy ölelés és már teperünk is a parkolóba, mert jönnek a szüleim, akik átvesznek tőlem csomagokat én meg maradok Pesten, másnap meg irány az esküvő!
  
   Lacika Scotland és Aberdeen rajongó lett az elmúlt pár hónap alatt ere egy Kanadás pólóban feszít. OK, semmi baj, majd Vancouver-ben is megiszunk egy sört. Szóval iszonyat meleg van és mindenütt rendőrök, no meg osztrák rendőrök, mondom, mi van? Hát igen, de mindegy, rendőrök, öcsém, csak meresztik magukat lényegtelen, kb olyanok, mint az amerikai tisztek, akiket egy aberdeen-i clubban láttam, nos, akkora belük volt, hogy egy laza fekvőtámaszt sem tudnának megcsinálni, nem hogy háborúban harcolni. Lehet írnokok voltak…

   Látom a kocsit, Anyu, Apu sok puszi, ölelés, nah jól van akkor húzzunk innen és menjünk egy másik parkolóba és ott pakoljunk normálisan át. Nagyjából Ferihegytől 5 percre egy Lidl parkolóban álltunk meg, Lacika is beérkezett, én meg elkezdtem kipakolni a bőröndömet. El sem kezdtem belapátolni a sok tengeri gyümölcsöt a kocsi csomagtartójába, amikor egy kicsit barnább egyén odajön hozzánk és azt kérdezi, hogy nem-e akarunk márkás, olcsó parfümöt venni. Haver pontosan eltaláltad, mert nem! 10 perce vagyok az országban, de már rámakarnak valamit tukmálni a „testvérek” a parkolóban… Ez hiányzott már, nem a túró rúdi kedves Orbán Úr!
   Pakolok, Anyu kérdezget, Fater már az új fegyvereiről beszél én meg hallom, hogy vasárnap minden zárva. Mi a fene történt itt, komolyan mondom, az ország háromnegyede Londonban van, aki meg itt maradt azt meg szívatjuk rendesen. Nem csodálkozom, minden ok, de 20 perce vagyok itt és már nem érzem jól magam. Most bocsánat, ha valakit ezzel nagyon megbántok, de pont én éreztem magam idegennek ott a Kárpát-medencében.

   Búcsúzás és megyünk Lacikával a belvárosba, mert drága jó egyetemi barátommal találkozunk, drága Ács Attila barátommal. Megint mondom, hogy dög meleg volt, de ami igen tetszett, hogy iszonyatosan sok jó csaj volt Pesten, öcsém mennyi jó nő! Tetszett a sok barna bőrű és barna hajú lány, tényleg igaz, hogy a magyar lányok a legszebbek. Hozzászoktam a szőke, vörös hófehér lányokhoz. Juj, de a magyar nők! Akkor emlékeztem vissza, hogy kérdeztem Frasert, hogy mit vigyek neki és Ő csak annyit válaszolt, hogy egy magyar csajt! OK! Necces lesz! Előbb magamnak, majd neked…
    A találkozó a Bajor sörözőben volt, mert még anno Ács mesélt róla, hogy akkora burgereket adnak, hogy én sem bírnám megenni, nem először vagyunk itt, de most fogunk először itt enni. Sosem volt hely, de most sem benn ülünk a krimóban, hanem kinn állunk a könyök koptatón, de kit érdekel? Együtt vannak rég nem látott barátok és 2 méterre a pulttól! Baj nem lehet, dehogynem!
   Megrendeljük a táplálékot, de nekem a szemem már a rumon és a sörön van, nos barátaim, akkor egy kis rum is belefér plusz a sör. Mindenki kocsival, csak én vagyok gyalog, szóval csak Lacika tolt egy Morgent velem, én még kikértem valamilyen Wehrmacht-os sört, nem tudom mi volt a pontos neve, de a volt Náci hadseregre hasonlított a neve, szóval jött még egy Wehrmacht is velem.
   Kimegyünk a könyökkoptatóra, ital a kézben és már mondom is, hogy „Srácok igyunk arra, hogy újra látjuk egymást!”. Meg sem tudtam inni a kis rumomat amikor valaki már a vállamon kopogtat, hogy „idefigyeljél csak”. Megfordulok és két hulla merev öltönyös csávót látok, akik a hátam mögött voltak, első ránézésre is látszott, hogy valamilyen lepukkant jogászok lehetnek és ezután jött a tipikus párbeszéd, amikor balhét kell generálni:

         - Te figyeljé már, Apád hány éves?
         - Most lesz 50.
         - Szerinted én mennyi vagyok?
         - Körülbelül Ön is hasonló korban lehet, szóval szerintem 45 és 50 között.
         - Igen, jól látod, akkor te, hogy merészelsz nekünk ilyet mondani, hogy „srácok”!!!

Nagyon kevésen múlott, hogy ne borítsam meg azt a faszt, de én egy Úr vagyok, szóval diplomatikus válaszoltam.

    - Kedves uram, én nem magának és a kedves kollégájának kívántam sok szépet, hanem a mellettem álló két másik fiatalembernek, akik az én barátaim és már évek óta nem láttuk egymást.
    - Jah, jóvannakó….

Magamban meg „Anyádat! 2 órája vagyok otthon és máris belém kötnek”

   Rum be és ment a nagy beszélgetés meg a sok jó magyar lány stírölése, öcsém mennyi jó nő van Pesten… Frasert leviszem magyar földre ennek állandó merevedése lesz! 

   Ettünk, ittunk jókat beszélgettünk, de lassan búcsúztunk, mert Ács még ment valahova motorral nekem meg megkellet találnom drága Miki barátomat, akinél ma este, elleszek szállásolva! Viszlát! Még egyszer köszi a remek estét!

   Kocsiba be Lacikával irány a mittudomén hova mittudomén hány szám alá! Közben még mindig dög meleg és izzadok mint a ló, Mikivel beszélünk telefonon, de úgy kommunikál velünk mint aki izomból levan szedálva, de én ismerem az jó öreg Miki barátomat ő ilyen, kicsit a nyugodtabb típusból való! Körülbelül egy órás bolyongás után sikerült Pest külterületén megtalálni Miki címét. Parkolóba beállunk, én meg már szállok is ki, mert dolgozik a sör és az első fánál már, ahogyan a rendőrég mondja „Vizeletemmel beszennyezem a környezetem”. Nem kell 5 secundum és már Lacika is csapolja a fáradt olaját. Közben persze a szemben lévő 5 emeltesből a vének meg nézegetnek minket, hiába a sötétség én az a csendes fajta gyerek vagyok, szóval premier plánban látnak minket, szerintem érdekesebb mint a Való Világ vagy mint a magyar híradó! Miki nagyon lassan jött elő, de előjött, slamposan, kis papucs rajta, szóval ugyan úgy nézett ki mint anno a koliban, ezer méterről megismerem. Lacika meg csak annyit, hogy „Te jó ég!”, nyugi jó lesz! 

  Sajtos te semmit nem változtál! Nem bizony! Ugyan olyan idióta vagyok!
Búcsú Lacikától és nagyon köszönöm, hogy aznap este fuvaroztál meg, hogy kijöttél értem a reptérre. Majd megpróbálom valahogy meghálálni. Köszi szépen. Megfogtam a bőröndömet és elindultam a sötétségbe, mire Lacika rám szól, hogy az esküvői ajándékot a csomagtartóban hagytam… ÁÁÁ majd kapnak 2 szál virágot!

   Kezdünk, egy norma esküvő sok barom mérnökkel!