2015. március 26., csütörtök

Pénz beszél...



 Tényleg kell egy saját kis lakás… Nem nagyon foglalkoztam vele, úgy voltam vele, hogy majd megtalálom azt a lakást, ami nekem kell, majd ha nem keresem, akkor azonnal rá fogok bukkanni. Nem így volt… Mivel már nem volt annyira egyszerű ez az átjáró szoba feeling, így a munkahelyemen minden szabad időmet csakis a lakások kutatásával töltöttem, otthon nem nagyon tudtam ezzel foglalkozni, mert október 22-23 óta nem volt net a lakásban. Miért? Ne kérdezzétek, egyik percről a másikra kikapcsolták és mi csak vártunk és vártunk. Rossz idő volt akkoriban, így arra gondoltunk, hogy esetleg a rossz időjárás miatt nincs jel. NEM! Hülye gyerek! Két hétig várunk és vártunk, de semmi, mire nagy nehezen betelefonált Pisti és kiderült, hogy le lett mondva! Nah jó hagyjuk… Le se írom, kedves olvasóim, mert csak idegesít ez a téma, nem volt egyszerű netet csiholni a lakásba, de mire lett, én elköltöztem onnan egy netmentes lakásba… ÁÁÁÁÁ!!!
   Szóval lakáskeresés, valahogy pont összejött a neten minden, mert egyből találtam is a neten vagy 5-6 olyan lakást, ami árban tetszett, megfelelően fel volt szerelve és a belváros központjában volt. Minden áron benn akartam maradni a centerben, semmi kedvem egy ilyen nagyvárosban, hajnalban full készen szarozni a taxisokkal illetve buszra várni, amikor a 10 perces hazavezető utat rottyon megcsinálom 40 perc alatt és már az ágyikóban húzom az ittasak álmait!

    Nah jól van, lakást találni nem nagy meló, mert pénz beszél, kutya ugat alapon, lakást találsz magadnak, csak nem tudod kifizetni, mert még vannak olyan luxus lakások is, amihez igen kevés még a főmérnöki fizu is. Gondolom, ott már a szobalány nem csak takarít, de ez majd a jövő zenéje… Remélem…
   Szóval a net kínálja a lakást, de már hozzászoktam, hogy ha van lakás ami tetszik akkor az már tuti nem elérhető. Próba cseresznye, szóval felhívtam a közvetítő irodát, hogy mi a helyzet a lakással, mert nagyon érdekelne. Legnagyobb meglepetésemre a hölgy azt mondta, hogy elérhető. AZTAAAA! ŐŐŐ, izé, basszus, ilyenkor mit kell mondani? Mert az ilyen típusú beszélgetések, eddig még sosem jutottak el. ŐŐŐ, szeretném megtekinteni, továbbá érdekelne, hogy melyik adónembe tartozik a lakás és átlagosan mennyi a rezsi. Bakker, mindenre kaptam teljesen normális választ. Kérdezi is a hölgy, hogy akkor mikor tudnánk találkozni, mondom hétfőtől-péntekig bármikor este 6 fele. Hoppá az nem nagyon jó, jön is a gyors válasz, mert az iroda csak 4-ig van nyitva. Fain! Mi a helyzet a hétvégével? Persze, hogy nem jó, mert csak péntekig dolgozik a cég és a kolléga is csak addig van. Mellékesen megjegyzem, hogy nekik tényleg nem téma, hogy találjanak embert, mert itt Aberdeen-ben egy lakás maximum 1 napig szabad, mindig van diák vagy olajmunkás akinek kell lakás, szóval ha nem én akkor 10 perc múlva a következő betelefonáló, már vakon ki fogja fizetni a több havi előleget. De nem, a szerencse mellém szegődött és tudtam azt is, hogy Imi barátom szerdánként szabadnapos szóval a következő hét szerdájára le is foglaltam az időpontot 5-re. Sikerült ezt az időpontot kikönyörögni, mert akkor elég egy órával hamarabb eljönnöm melóból és Imi gyorsan kocsival vissza is vissza a belvárosba.
   Jaj, de jó, úgy néz ki a sok szenvedés után csak összejött egy lakás, egy dolog bántott csak az az, hogy majdnem egy hetet kellet a cégnek várnia rám, hogy csak megtekintsem a lakást, és nem volt biztos, hogy ki is veszem. Így nekik áll benne a pénz és nem megy a biznisz.  A gyanúm be is igazolódott, következő hét hétfőjén kaptam egy hangüzenetet, hogy a közvetítő iroda lemondja a találkozót, mert a lakást kiadták másnak. Nincs mese valaki telefonált és azonnal lerakta a pénzt, vagy még rá is fizetett, hogy az övé legyen. Pánikra nincs ok, keseredni meg sosem szabad, mert majd csak összejön, aki keres, az talál. Szóval folytattam is keresést, és hétfő lévén találtam is egy másik lakást, amit igen frissiben töltöttek fel netre, mi a legjobb, hogy még szuperebb helyen van, mint az előző és a gyors telefonbeszélgetés alatt sikerült is időpontot foglalnom szerdára. Hétfő van, remélem, szerdáig kitart… Vicces… Nah, most figyel olvasó! Szerdán reggel még felhív a csávó, hogy biztosra menjen, hogy nem fog potyára kimenni a lakáshoz és én ott leszek. Igen ott leszek és ezzel le is zártuk a telefonbeszélgetést. Délutánomat csúsztatom, azaz egy órával hamarabb dobbantok az irodából és Imivel már dübörgünk is vissza a hathengeressel a belvárosba. A találkozó előtt fél órával, már a belvárosban felhív megint a csávó, hogy mennyire vagyok még távol, mert ő már ott van?! Take it easy, még max 15 perc és ott vagyok. Imi keni neki és tényleg haladunk, benn vagyunk az utcában és megint csörög a telefon, hogy „Kedves Tamás, ezennel lefújom a találkozót, mert a lakás már nem elérhető!” Mi a FA**SZ?! Igen, igen valaki bejelentkezett, azonnal utalt és vége. Ennyi volt! 2 percre a lakástól, lemaradtam a lakásról. Ideges voltam, nah akkor nagyon, mert már tényleg közel voltam. Lehet egyáltalán válogatni? Gyerekek, nem akarok valami gagyi lakásba költözni, ha már fizetek érte és sajnos nem is keveset akkor legyen már jó lakás. Hazamentem és próbáltam nyugodt lenni, nem tudtam, inkább elmentem edzésre és kidühöngtem magam… 

   Másnap semmi és persze még vagy jó pár napig nem is találtam semmilyen kézen fogható normális lakást! Amikor rátaláltam egy szimpatikusra, telefonon egyeztetek és kiderül minden ok, de egyszerűen nem tudom megtekinteni, mert csak délelőtt van rá lehetőség, nekem meg nincs szabadságom, mert minden szabadságomat a karácsonyra foglaltattam le. Akkor jön az ötlet, hogy a kedves kis barátnőmet kérem meg rá, hogy menjen el és nézze meg, főleg hogy tudom, hogy az adott napon a délelőtti órában szabad, mert nem kell akkor dolgozni. Égnek a vonalak, telefon ide, telefon oda és sikerült megegyezni a közvetítő irodával, hogy a barátnőm megy el megnézni a lakást! Iszonyatosan boldog vagyok! Izgulok!!!!

FOLYTATJUK...